Руска рибарска супа

23/08/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо482
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 500 г дребна
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • корени - 1 бр. от магданоз + 1 бр. корен от целина
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 2 щипки
  • яйца - 3 бр. (твърдо сварени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се режат на ситно. Лукът, целината и коренът от магданоз се режат на ситно.

Морковите, лукът, целината и коренът от магданоз се сваряват до омекване в солена вода. Пасират се и сместа с кипва отново. Сваля се от котлона.

Рибата се почиства и се слага в зеленчуковата смес. Връща се на котлона и се вари 30 минути на среден огън.

Добавя се дафиновият лист и олиото. Сваля се и се добавят нарязаните на ситно яйца.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар