Панирани ябълкови хапки

22/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 093
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 250 мл
  • брашно – 180 г
  • сол – 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • захар – 1 с.л.
  • ром – 1 с.л.
  • ябълки – 4 бр.
  • канела – 1 щипка
  • пудра захар – 3 с.л.
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, добавя се ромът и захарта и всичко се разбърква. Добавя се брашното и се разбърква с миксер.

Постепенно се добавя млякото. Тестото се оставя да почине половин час.

Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява и плодовете се режат на хапки с големина половин сантиметър.

Хапките се топват в тестото и се запържват в сгорещена мазнина до златисто. Поръсват се с пудра захар и канела.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар