Торта Сникърс

23/08/2014
Marianaот MarianaИноватор / Автор
"ВНИМАНИЕ!!!! Опасно вкусна торта Сникърс! Консумацията ѝ води до пристрастяване!"
Приготвяне120 мин.
Готвене120 мин.
Общо240 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 195
  • Преглеждания за месеца1763
  • Преглеждания за седмицата1418
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • шоколадов блат
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 пак.
  • какао - 3 с.л. на прах
  • бакпулвер - 1 пак.
  • белтъчен блат
  • захар - 180 г
  • яйца - 3 броя белтък
  • крем Дулче де лече
  • кондензирано мляко - 1 консерва 400 г подсладено
  • масло - 150 г краве
  • за фъстъчен слой
  • фъстъци - 200 г печени, безсолни
  • за глазурата
  • шоколад - 100 г млечен
  • прясно мляко - 2 с.л.

Начин на приготвяне

Първо се приготвя шоколадовият блат. В дълбока купа се разбиван яйцата, захарта и ваниловата захар. След това постепенно се добавя олиото, прясното мляко и какаото. При непрекъснато разбъркване се добавят брашното е бакпулверът.

Получената смес се излива в подходящ съд с подвижно дъно, който сте покрили с хартия за печене. Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60 минути. Оставя се 15 минути във формата за печене, след което се прехвърля върху решетка, за да се охлади напълно.

Докато се охлажда, пристъпваме към приготвянето на белтъчния блат. Белтъците се отделят и заедно със захарта се разбиват на водна баня до получаването на твърда смес. Тя се излива върху хартия за печене. С помощта на лъжица се оформя кръг с диаметър около 25-26 сантиметра и сместа се разпределя в очертанията му. Белтъчният блат се пече в предварително загрята на 80 градуса фурна до готовност.

Кондензираното мляко се вари на тих огън на водна баня, без да се отваря консервата, в продължение на три часа. След охлаждане се отваря и се смесва с маслото със стайна температура. Полученият крем се разбива с миксер до хомогенност и задължително се прибира в хладилник.

Фъстъчените ядки се надробяват на ситно и е време тортата да се сглоби.

Шоколадовият блат се разрязва на две равни части. Едната част се намазва обилно с половината от охладения крем, после се поръсва и с половината ядки.

Отгоре се поставя белтъчният блат, намазва се с останалия крем и се поръсва с остатъка от фъстъците. Тортата савършва с шоколадов блат. Отгоре се залива с шоколадова глазура, която сте получили като разтопите шоколада на водна баня и го смесите с прясното мляко.

Любителите на по-сочни торти могат да сиропират блатовете със захарен сироп или компот. Тортата трябва да престои поне 1 денонощие в хладилник преди да стане готова за консумация.подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 0
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Nadya
Nadya
26.05.2016 22:56
Здравейте, бихте ли предложили рецепта за алтернатива на кондензираното мляко. Някъде бях срещнала рецепта с прясно мляко и сода бикарбонат, но не знам как точно да го приготвя. Благодаря предварително! :)
6
3
Анелия
Анелия
18.05.2016 15:56
Направих тази торта, и мога да кажа, че е просто невероятна! Правила съм доста торти и тази е просто върха– пухкава, лека, топяща се...невероятен вкус! От блата направих половин доза, че ми се видя доста, както и сиропирах с по нчколко лъжици блатовете. Благодаря за невероятната рецепта!
3
0
Анелия
Анелия
17.05.2016 18:56
Това определено ще се пробва! А това, че няма сметна е много голям плюс за мен!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв