Шакшука

24/08/2014
Йоана
отЙоанаНовак32
"Шакшука - ароматни яйца по арабски. Вкус и аромат, в които ще се влюбите от първата лъжица!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 324
  • Преглеждания за месеца506
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието трябва да се приготви в голям тиган. Загрейте зехтина в него и добавете скълцаните лук и чесън. След като се запържат за около 5 минути, добавете нарязаните чушки и запържете, докато омекнат.

Добавете доматите, предварително нарязани и заедно със сока от консервата, ако използвате консервирани. Добавете 1-2 щипки захар, разбъркайте и след като ястието заври, овкусете с останалите подправки, като най-накрая посолите. Количеството на подправките зависи от собствения ви вкус.

След като сосът се сгъсти, чукнете яйце отгоре внимателно отгоре на разстояние едно от друго. Сложете капак на тигана и гответе 10-15 минути - яйцата трябва да се стегнат, а доматеният сос леко да се карамелизира. Накрая поръсете с накълцан магданоз и поднесете.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Сергей Анчев
Сергей Анчев
08.01.2018 14:58
Истинска класика.
браво!
0
0
marcheva14
marcheva14
02.07.2017 01:36
Добавям две снимки към основната рецепта , като моята Шакшуша има и малко гъби, такава е рецептата публикувана от MasterChef J.Mielle. Всички подправки са същите.
0
0
Petia
Petia
31.01.2017 12:43
Много интересна рецепта. Особено, когато се чудя вечер какво да сготвя, това ще го пробвам задължително тези дни.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!