Гъбено масло

27/08/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо467
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • масло – 100 г
  • печурки – 200 г
  • лук – 2 глави
  • сол – 1 щипка
  • захар – 1 щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • копър – 12 стръка
  • яйца – 1 бр. (твърдо сварено)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура. Лукът се реже на ситно и се запържва. Гъбите се сваряват в солена вода и се нарязват на ситно.

Лукът се смесва с гъбите, захарта и оцета. Тази смес се добавя към омекналото масло.

Добавя се копърът нарязан на ситно, настърганото яйце и всичко се разбърква. Сервира се неохладено, с препечени филийки.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар