Въздушна орехова торта

30/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
"Ето и нашето предложение за вкусен десерт. Сега остава само да намерим кой ще приготви тази вкусна торта "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 033
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца – 8 бр. (белтъци)
  • захар – 4 ч.ч.
  • орехи – 400 г (смлени)
  • кондензирано мляко – 350 мл подсладено
  • масло – 200 г
  • сметана – 200 г
  • пудра захар – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се добавя захарта. Добавят се орехите и всичко се разбърква внимателно.

Сместа се разделя на три части и се пече 3 часа на 100 градуса в тава, постлана с хартия за печене. Блатовете се вадят от фурната и се оставят да се охладят.

Приготвя се крем, като маслото се смесва с кондензираното мляко. С този крем се мажат блатовете, а горният блат се намазва със сметаната, разбита с пудрата захар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар