Въздушна орехова торта

30/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2688
"Ето и нашето предложение за вкусен десерт. Сега остава само да намерим кой ще приготви тази вкусна торта "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 790
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр. (белтъци)
  • захар - 4 ч.ч.
  • орехи - 400 г (смлени)
  • кондензирано мляко - 350 мл подсладено
  • масло - 200 г
  • сметана - 200 г
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се добавя захарта. Добавят се орехите и всичко се разбърква внимателно.

Сместа се разделя на три части и се пече 3 часа на 100 градуса в тава, постлана с хартия за печене. Блатовете се вадят от фурната и се оставят да се охладят.

Приготвя се крем, като маслото се смесва с кондензираното мляко. С този крем се мажат блатовете, а горният блат се намазва със сметаната, разбита с пудрата захар.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Изобщо ли няма брашно в рецептата и 3 часа във фурната дори и на 100 градуса не е ли много?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв