Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Руски пирог с кайма

Руски пирог с кайма

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руски пирог с кайма1 / 2
31/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • кайма - 500 г телешка
  • яйца - 2 бр.
  • печурки - 200 г
  • хляб - 1 филия
  • бекон - 50 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 2 щипки
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се нарязват на резени, беконът се реже на малки кубчета. Лукът се реже на ситно и се запържва заедно с бекона в маслото.

Добавят се гъбите, нарязаният на ситно магданоз и солта. Пърги се, докато не се изпари течността изцяло. Филията се накисва, смесва се с каймата и яйцата.

Добавят се гъбите и всичко се смесва. Тестото се разделя на две и леко се разточва. Едната част се слага в тава, напръскана с вода.

Върху тестото се слага плънката и се покрива с останалото тесто. Краищата се притискат и се защипват. В центъра се прави дупка. Пече се 50 минути на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: