Руски пирог от ягодов конфитюр

01/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • ягодов конфитюр – 1 и ½ ч.ч.
  • яйца – 5 бр. (белтъци)
  • пудра захар – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се смесват с конфитюра и се разбиват при непрекъснато бъркане в една посока, докато не се образува много гъста смес с белезникав цвят.

Сместа трябва да е толкова гъста, че ако се сложи в нея лъжица, тя трябва да стои права.

Сместа се излива в тавичка, намазана с мазнина, и се оставя за половин час в хладилника. С остър нож се правят 8 разреза на различни места.

Поръсва се с пудра захар и се пече 15 минути на 220 градуса. Сервира се веднага, след като се надигне и стане златист, без да се вади от тавичката.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар