Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Руски пирог Катюша

Руски пирог Катюша

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руски пирог Катюша1 / 2
27/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Руски пирог, който сервираме и да няма повод, а ако има - той става още по-специален и вкусен"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 и ½ ч.л.
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • круши - 5 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • пудра захар - 1 и ½ ч.ч.
  • нишесте - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • лимонов сок - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От омекналото масло, ванилията, солта, захарта, млякото и брашното, смесено с бакпулвера, се замесва тесто. Оставя се за 1 час в хладилника. Ябълките и крушите се измиват и се режат на резенчета.

Тестото се разделя на две неравни части. По-голямата се разточва, слага с в тава и се набожда на няколко места. Една чаша пудра захар се смесва с нишестето и с тази смес се поръсва тестото в тавата.

Отгоре се нареждат резените ябълки, върху тях – резените круши. Поръсват се със захар. Останалата част от тестото се разточва тънко, разрязва се на ленти с дебелина сантиметър и половина.

С тези ленти се прави решетка върху плодовете. Пече се 30 минути на 200 градуса. Прави се глазура от лимоновия сок и останалата пудра захар. С тази глазура се маже горещият пирог. Сервира се охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: