Американски малинов тарт

27/08/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо813
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като студеното масло се реже на кубчета, добавя се брашното, пудрата захар и солта. Добавят се жълтъците, 2 супени лъжици студена вода и всичко се смесва с помощта на миксер на бавна скорост.

Тестото се слага в тава, като се оформят стенички. Оставя се за 30 минути в хладилника. Пече се 20 минути на 220 градуса.

Приготвя се крем, като млякото се смесва с маслото и се кипва. Добавя се канелената пръчица и млякото ври няколко секунди с нея. Захарта и ванилията се смесват с жълтъците, добавя се нишестето и брашното и всичко се разбърква.

Вади се канелата и в тестото се налива на тънка струйка горещото мляко. Тестената основа се вади от фурната, залива се с крем и отгоре се нареждат малини, като се притискат навътре в крема.

Връща се във фурната и се пече още 20 минути. Вади се от фурната, охлажда се, без да се вади от тавата. Най вкусен е, ако престои една нощ в хладилника.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар