Американски малинов тарт

27/08/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо836
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно – 220 г
  • масло – 125 г
  • пудра захар – 50 г
  • яйца – 1 бр. (жълтък)
  • сол - 1 щипка
  • за крема
  • прясно мляко – 400 мл
  • масло – 25 г
  • канела – 1 пръчица
  • яйца – 2 бр. (жълтъци)
  • захар – 50 г
  • ванилия – 1 бр.
  • нишесте – 1 с.л.
  • брашно – 1 ч.л.
  • малини – 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като студеното масло се реже на кубчета, добавя се брашното, пудрата захар и солта. Добавят се жълтъците, 2 супени лъжици студена вода и всичко се смесва с помощта на миксер на бавна скорост.

Тестото се слага в тава, като се оформят стенички. Оставя се за 30 минути в хладилника. Пече се 20 минути на 220 градуса.

Приготвя се крем, като млякото се смесва с маслото и се кипва. Добавя се канелената пръчица и млякото ври няколко секунди с нея. Захарта и ванилията се смесват с жълтъците, добавя се нишестето и брашното и всичко се разбърква.

Вади се канелата и в тестото се налива на тънка струйка горещото мляко. Тестената основа се вади от фурната, залива се с крем и отгоре се нареждат малини, като се притискат навътре в крема.

Връща се във фурната и се пече още 20 минути. Вади се от фурната, охлажда се, без да се вади от тавата. Най вкусен е, ако престои една нощ в хладилника.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар