Царевични тортили

28/08/2014
Сирма
отСирмаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции14 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 768
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 275 г фино
  • вода - 250 - 350 мл (1 - 1 и 1/2 ч.ч.)
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете царевичното брашно в дълбока купа и долейте 250 мл вода. Започнете да замесвате тестото, докато двете съставки се съединят.

Ако тестото е прекалено сухо, добавете още малко вода. Покрийте купата с кърпа и оставете да почине за 15 минути.

Загрейте скара с плоча. Обикновено царевичните тортили се приготвят в специална преса за тортиля питки. Ако нямате такава, може да използвате 2 гладки тежки повърхности, между които да разплесквате отделните питки или просто да точите на ръка с точилка.

За по-лесно приготвяне, царевичните тортили се разстилат между 2 найлонови пласта, за да могат да се отделят по-лесно.

Разделете тестото на 14 еднакви топки. Всяка се притиска в пресата, докато стане тънка и плоска питка с диаметър около 14 см, или съответно се разточва.

Изпечете тортилите върху нагорещената плоча за около 1 минута всяка или докато краищата започнат да се набират. След това обърнете питките и гответе за още 1 минута.

Готовите питки увийте във фолио и ги дръжте в загрята на 150 градуса фурна, докато дойде време за поднасянето им.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар