Италиански сметанов сладкиш с нектарини

31/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 353
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 1 и ½ ч.ч.
  • масло – 220 г
  • захар – 1 и ½ ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • нектарини – 4 бр.
  • сметана – 200 г
  • яйца – 2 бр.
  • пудра захар – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двеста грама от брашното се пресяват. Маслото се настъргва на едро и се смесва с брашното до образуване на трохи. Нектарините се разрязват на две, отстраняват се костилките и плодовете се режат на ситно.

Поръсват се с пудра захар. Сметаната се смесва с 1 чаша захар, ванилията, останалото брашно и яйцата. Сместа се разбива с миксер. Половината от трохите се слагат в тава и се притискат към дъното.

Блатът се пече 10 минути на 180 градуса. Покрива се с праскови, залива се със сметана. Останалите трохи се смесват с останалата захар и с тази смес се покрива сметаната. Пече се 50 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар