Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Шишчета от пъстърва на пара

Шишчета от пъстърва на пара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Шишчета от пъстърва на пара1 / 2
28/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 400 г филе
  • червен лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • маслини - 18 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се реже на тънки ленти. Половината лимон се изцежда. Смесват се соевият сос и лимоновият сок, добавя се 1 супена лъжица зехтин и с тази марината се залива рибата и се оставя за 10 минути. Осолява се.

Нарязва се останалата част от лимона без кората, нарязва се на едро лукът и маслините и се поливат с останалия зехтин. Рибата се нанизва на дървени шишчета, като се редува с маслини и лука и по желание други зеленчуци. Вари на пара 15 минути или се запича на грил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: