Ябълков сладкиш

24/06/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Знаем толкова много рецепти за ябълкови сладкиши, но тази определено е сред любимите ни "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 010
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, настържете ги и ги размесете с половината захар и канелата.

Брашното, грисът, половината от останалата захарта и содата се смесват на сухо, след което се омесват добре с ябълките и канелата.

Намаслете подходяща тава и изсипете сместа в нея. Сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Когато сладкишът започне да се надига, намалете градусите.

Нарежете една ябълка на тънки резени (ако е нужно и повече плод).

Малко преди ябълковият сладкиш да се опече, извадете го и набързо наредете резените ябълки, след което залейте със захарна вода и върнете да се доопече.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

лора
лора
14.11.2013 16:53
а олиото
5
1
sisinka
sisinka
08.11.2011 11:50
Това ми хареса, но ме интересува с колко вода да се залее после. Благодаря.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв