Домашна торта с желиран крем и плодове

01/09/2014
Ваняот ВаняНовак
"Превъзходна лека домашна торта със свежи плодове и вкусен желиран крем - опитайте и споделете "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции16 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 895
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на Блата
Разбийте яйцата със захарта, млякото и олиото. Добавете брашното със разтворения в него бакпулвер. Изсипете сместа в тава (с по-голям диаметър, около 28 см.) с намазана с олио хартия. Печете за 25-30 мин. на 180 градуса.

Изпеченият блат обърнете върху дълбока форма за торта. (Формата трябва да е дълбока, защото количеството на крема е голямо и ще се разлее.) По желание може да използвате готов блат.

Приготвяне на крема
Разтворете 4 бр. желатин в 1/2 ч.ч. хладка вода. Оставете да набъбне за 20 мин. и загрейте на водна баня, но да не завира. В купа изсипете млякото, захарта, ванилиите и лимоновия сок. Нарежете на ситно 3 банана и добавете охладения желатин. Разбъркайте добре и изсипете върху блата. Оставете в хладилник, докато кремът стегне.

Желиране на плодове
Разтваряме 2 бр. желатин в сока от компот за 20 мин. и отново на водна баня. Нарязваме плодовете и редим върху тортата + плодовете от компота. Може да използвате плодове по избор. С лъжица поливаме плодовете със желирания компот. Слагаме тортата отново в хладилника за няколко часа.
подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ева Тодорова
Ева Тодорова
18.07.2015 12:19
Страхотна торта! Ще я направя!:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв