Пъстра туршия

23/06/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Пъстра туршия - радост за очите, радост за стомаха и най-вече - радост за компанията!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 632
  • Преглеждания за месеца431
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • зеленчуци - по избор: червени и зелени, месести камби, моркови, карфиол, кисели краставички, чушки чорбаджийки
  • оцет - 150 мл 6% - ов
  • морска сол - 1 супена лъжица
  • захар - 3 супени лъжици
  • аспирин - 2 броя
  • целина - 1 брой с коренището и зелената част
  • черен пипер - 10 зърна
  • чесън - 1 глава
  • бахар
  • копър - изсушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци предварително се почистват и нарязват на парчета, колелца. Карфиолът се раздробява на розички.

За един компотен буркан пропорцията е следната: на дъното на буркана се изсипва 150 мл оцет.

Прибавя се 1 с.л. морска сол, 3 с.л. захар, 2 счукани аспирина.

Бурканите се напълват със зеленчуците слагат се и подправките и всичко това се залива със студена вода, след което се запечатва.

Обърнете бурканите с капачките надолу. Продължете да обръщате бурканите периодично в продължение на седмица.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар