Италианска салата от октопод

05/09/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 504
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • октопод – 700 г (почистен)
  • лук – 2 глави
  • лимони – 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • краставици – 1 бр.
  • маслини – 100 г (без костилки)
  • оцет – 4 ч.л.
  • зехтин – 5 с.л.
  • босилек – 20 листенца
  • магданоз – ½ връзка
  • сол – 2 - 3 щипки
  • майорана – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Октоподът се измива. Лукът се обелва и се реже на четвъртинки. Лукът, октоподът, солта, изцедения лимонов сок и майораната се варят 30 минути на бавен огън.

Ако след варенето октоподът все още не е омекнал, се вари още десетина минути. Доматът се попарва с вряла вода и се обелва. Нарязва се на едро.

Краставицата се реже на две по дължина, отстраняват се семките и зеленчукът се реже на кубчета. Октоподът се реже на малки парченца. Маслините се режат на половинки.

Краставицата, октоподът, лукът, маслините и доматът се смесват в купа. Оцетът се смесва с босилека, нарязания магданоз и зехтина и с този дресинг се залива салатата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар