Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Италианска салата от октопод

Италианска салата от октопод

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италианска салата от октопод1 / 2
05/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • октопод - 700 г (почистен)
  • лук - 2 глави
  • лимони - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • маслини - 100 г (без костилки)
  • оцет - 4 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • босилек - 20 листенца
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - 2 - 3 щипки
  • майорана - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Октоподът се измива. Лукът се обелва и се реже на четвъртинки. Лукът, октоподът, солта, изцедения лимонов сок и майораната се варят 30 минути на бавен огън.

Ако след варенето октоподът все още не е омекнал, се вари още десетина минути. Доматът се попарва с вряла вода и се обелва. Нарязва се на едро.

Краставицата се реже на две по дължина, отстраняват се семките и зеленчукът се реже на кубчета. Октоподът се реже на малки парченца. Маслините се режат на половинки.

Краставицата, октоподът, лукът, маслините и доматът се смесват в купа. Оцетът се смесва с босилека, нарязания магданоз и зехтина и с този дресинг се залива салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: