Пиле с моркови и целина

02/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 165
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разрязва на парчета, осолява се и се запържва в маслото до златисто. Изважда се и се слага в тенджера.

Лукът се реже на ситно, запържва се до златисто и се разпределя върху месото. Залива се с бульона и се задушава на бавен огън до омекване, като се добавя нарязаната на ситно целина.

Морковите се обелват, режат се на кръгчета и се задушава с останалото масло и захарта до омекване. Месото се изважда и се слага в голяма чиния заедно с целината и лука.

Около него се нареждат морковите и всичко се поръсва с нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар