Пиле със сушени плодове

02/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
"Комбинация от вкусове и аромати, в която ще се влюбите "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо532
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пиле – 1 бр.
  • масло – 50 г
  • стафиди – 250 г
  • сини сливи – 200 г (без костилки) сушени
  • лук – 2 глави
  • сметана – 2 с.л.
  • сол – 3 щипки
  • магданоз – ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се реже на парчета, които се осоляват и се намазват със сметана. Запържват се от двете страни до златиста коричка в маслото. Нареждат се в чиния.

Лукът се реже на ситно и се запържва до златисто. Добавя се към пилето. Добавят се измитите и отцедени стафиди и сушени сини сливи.

Добавя се малко топла вода, похлупва се с капак и всичко се задушава на среден огън 20 минути.

Сервира се, като месото се полива със соса от задушаването и се поръсва със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар