Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Прасковен крюшон

Прасковен крюшон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Прасковен крюшон1 / 2
03/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • праскови - 8 бр.
  • захар - 200 г
  • коняк - 30 мл
  • портокалов сок - 50 мл
  • бяло вино - 1500 мл
  • шампанско - 750 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се разрязват на половинки, отстраняват се костилките и плодовете се режат на кубчета. Слагат се в стъклен съд и се покриват със захарта.

Оставят се за 1 час и след това се заливат с коняка, портокаловия сок и половината от виното. Оставя се за 2 часа в хладилника.

Добавя се останалото вино и шампанското. Сервира се в чаши, като се поднасят с чаени лъжички заради прасковите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: