Пълнени картофени кюфтета

23/06/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф4441
"Ароматни картофени кюфтета с апетитна изненада - идеалното мезе за бира!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 583
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука на ситно и го задушете с маслото, ситно нарязаните чушка и домати, червения пипер и чесъна.

Пилешкото месо трябва да е предварително сварено. Накълцайте го и го прибавете към зеленчуците заедно със солта и белия пипер.

Всичко се задушава, докато остане на мазнина.

Картофите се обелват, нарязват и сваряват в подсолена вода. Към сварените картофи се слага бучка масло, прясното мляко и се намачкват на пюре. Оставете така да се охлади за около час.

В шепа се разстила малко пюре, слагат се 1-2 лъжици от плънката и се завива от всички страни с картофеното пюре.

Навлажнете ръцете си и оформете така топки, до приключване на сместта.

Панирайте топките в галета и яйце и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Изпържените картофени кюфтета с пилешко се отцеждат върху слафетка.

Сервирайте с гарнитура по желание.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Много ми допада тази рецепта,скоро ще я пробвам.
0
0
Мелиса
Мелиса
19.08.2010 19:43
Потапяйте ги само в белтъка, така не се пръскат и след това в галета.
0
0
Тони
Тони
08.08.2010 09:30
Много вкусно, обаче се пръснаха при пърженето, че се наложи да ги печем.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв