Китайска салата от маринована тиква

18/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо656
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • тиква – 400 г (обелена)
  • вода – 1 и ½ ч.ч.
  • захар – 150 г
  • канела – ½ ч.л.
  • оцет – 1 ч.ч.
  • карамфил – 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се реже на парчета с големина около 2 сантиметра. В тенджерка се кипва водата заедно с канелата, оцета, захарта и карамфилчетата.

Добавя се тиквата и се вари, докато стане прозрачна. Вади се с решетъчна лъжица.

Маринатата се прецежда и се оставя да изстине добре. След това с нея се залива тиквата и се оставя за 3 часа в хладилника.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар