Френска салата с аспержи и горчица

02/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 170
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • аспержи – 600 г
  • лук – 1 глава
  • яйца – 2 бр. (твърдо сварени)
  • олио – 4 с.л.
  • оцет – 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол – 2 щипки
  • черен пипер – ½ ч.л. млян
  • копър – 2 с.л. (нарязан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се сваряват в солена вода за около пет минути и се оставят да се охладят.

Лукът и яйцата се нарязват на ситно. Приготвя се дресинг, като се смесват оцетът, горчицата олиото, черният пипер и солта.

Аспержите се нарязват на парчета с дължина 2 сантиметра и се слагат в купа за салата. Поливат се с дресинга и се поръсват с копър.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар