Френска салата от яйца и грах

10/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 189
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • грах – 500 г (от консерва)
  • яйца – 2 бр.
  • праз – 2 стъбла
  • майонеза – 5 с.л.
  • лимонов сок – 4 с.л.
  • сол – 2 щипки
  • захар – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът се отцежда от соса в консервата. Празът се нарязва на едро, сварява се и се нарязва на ситно.

Добавя се към граха. Яйцата се сваряват. Грахът и празът се смесват със солта, захарта и лимоновият сок.

Добавя се майонезата и всичко се разбърква внимателно. Украсява се с четвъртинки яйца.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар