Холандска салата от червено и бяло зеле

10/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
"Традицията повелява холанската салата да се поднася с отлежала холанска ракия, така че не се разсейвайте, а вадете хладилника "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо882
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • бяло зеле – ½ кочан
  • червено зеле – ½ кочан
  • захар – 1 ч.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • вода – 1 л
  • олио – 3 с.л.
  • оцет – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се залива с вряла вода. Оставя се за половин час и се отцежда.

Слага се в купа за салата, поръсва се със сол и захар, полива се с олио и оцет и се разбърква.

Оставя се да престои 20 минути и се сервира.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар