Хрупкави картофи Ан-Мари

10/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 196
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се режат на много тънки кръгчета. Измиват се в студена вода и се оставят да се отцедят в гевгир. Подсушават се с кърпа.

Кръгла тавичка се намазва със зехтин, на дъното и по стените се нареждат картофи. Останалите се редят на слоеве, като всеки слой се поръсва със сол, черен пипер, нарязан магданоз и се напръсква с малко зехтин.

Тавата се покрива с капак, слага се в загрята на 200 градуса фурна и се задушава 20 минути. Капакът се маха, върху картофите се слага маслото, нарязано на парченца, и ястието се задушава под капак още 1 час.

Тавата се вади, излишната мазнина се излива. Картофите се слагат в голяма чиния, без да се разваля формата им, която прилича на торта. За целта тавичката внимателно се обръща върху чиния.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 07:50
Вкусни да, но хрупкави определено не!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв