Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Хрупкави картофи Ан-Мари

Хрупкави картофи Ан-Мари

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Хрупкави картофи Ан-Мари1 / 2
10/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Хрупкаво, ароматно и лесно по френски или как се приготвят Хрупкави картофи Ан-Мари"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • магданоз - 2 с.л. (нарязан)
  • зехтин - 50 мл
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се режат на много тънки кръгчета. Измиват се в студена вода и се оставят да се отцедят в гевгир. Подсушават се с кърпа.

Кръгла тавичка се намазва със зехтин, на дъното и по стените се нареждат картофи. Останалите се редят на слоеве, като всеки слой се поръсва със сол, черен пипер, нарязан магданоз и се напръсква с малко зехтин.

Тавата се покрива с капак, слага се в загрята на 200 градуса фурна и се задушава 20 минути. Капакът се маха, върху картофите се слага маслото, нарязано на парченца, и ястието се задушава под капак още 1 час.

Тавата се вади, излишната мазнина се излива. Картофите се слагат в голяма чиния, без да се разваля формата им, която прилича на торта. За целта тавичката внимателно се обръща върху чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Вкусни да, но хрупкави определено не!
07.05.2016 07:50