Пиле с ориз на фурна

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
18/12/2010
"Пиле с ориз на фурна, което ще ви се услади много повече от класическата рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 368
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сварете и обезкостете пилето. Запържете в тиган с мазнина първо нарязаните гъби, а после и домата, накълцан на ситно. Овкусете със сол и черен пипер.

Сложете ориза да се свари в една част от бульона на пилето.

Леко намажете тавичка с малко олио. Направете канапе от ориза, поръсете със сол и черен пипер.

Върху канапето наредете пилешкото месо, гъбите и объркайте. Поръсете с настъргания кашкавал и пак леко разбъркайте. Може да сложите и малко мазнина.

Пригответе соса от маслото, брашното, пилешкия бульон, сол и черен пипер на вкус, след което полейте с него ястието.

Запечете до получаване на златиста коричка.

Опитайте и класическата рецепта за пиле с ориз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Най-популярните рецепти от категорията