Пиле с ориз на фурна

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
18/12/2010
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо13 142
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 цяло
  • ориз - 200 грама
  • масло - 100 грама
  • гъби - 150 грама пресни
  • кашкавал - 100 грама
  • домати - 1 броя
  • брашно - 10 грама
  • сол
  • черен пипер
  • олио

Приготвяне на Пиле с ориз на фурна

Сварете и обезкостете пилето. Запържете в тиган с мазнина първо нарязаните гъби, а после и домата, накълцан на ситно. Овкусете със сол и черен пипер.

Сложете ориза да се свари в една част от бульона на пилето.

Леко намажете тавичка с малко олио. Направете канапе от ориза, поръсете със сол и черен пипер.

Върху канапето наредете пилешкото месо, гъбите и объркайте. Поръсете с настъргания кашкавал и пак леко разбъркайте. Може да сложите и малко мазнина.

Пригответе соса от маслото, брашното, пилешкия бульон, сол и черен пипер на вкус, след което полейте с него ястието.

Запечете до получаване на златиста коричка.

Опитайте и класическата рецепта за пиле с ориз.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.6
Общо 5 гласували
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с