Пиле с ориз на фурна

18/12/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Пиле с ориз на фурна, което ще ви се услади много повече от класическата рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 334
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обезкостете пилето. Запържете в тиган с мазнина първо нарязаните гъби, а после и домата, накълцан на ситно. Овкусете със сол и черен пипер.

Сложете ориза да се свари в една част от бульона на пилето.

Леко намажете тавичка с малко олио. Направете канапе от ориза, поръсете със сол и черен пипер.

Върху канапето наредете пилешкото месо, гъбите и объркайте. Поръсете с настъргания кашкавал и пак леко разбъркайте. Може да сложите и малко мазнина.

Пригответе соса от маслото, брашното, пилешкия бульон, сол и черен пипер на вкус, след което полейте с него ястието.

Запечете до получаване на златиста коричка.

Опитайте и класическата рецепта за пиле с ориз.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Yoana Monova
Yoana Monova
29.05.2017 19:04
Стана страхотно! Направих го малко по различен начин - не сложих домат и кашкавал, а червен пипер, морков и малко магданоз към края . БОН АПЕТИ !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв