Домашна торта Гараш

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
26/06/2010
"Много са вариантите за приготвяне на торта Гараш, но това е определено една от най-сполучливите ни и харесвани рецепти за"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо215 153
  • Преглеждания за месеца2036
  • Преглеждания за седмицата158
  • Коментирана39 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 10 броя, само белтъци
  • захар - 2 ч.ч.
  • орехи - 3 ч.ч. смлени
  • масло - 250 г
  • течен шоколад - 2 кофички
  • яйца - 5 броя, само жълтъците
  • вода - 1/2 кафяна чаша
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч пудра

Приготвяне на Домашна торта Гараш

Разбийте белтъците, като към тях постепенно се прибавя 1 и 1/2 ч.ч. захар и орехите. Сложете в тортена тавичка фолио, намажете с мазнина и сложете отгоре част от сместа. Тези продукти трябва да са достатъчни за изпичането на 4 блата.

Сложете на котлона водата, останалата захар и какаото, докато заври водата и започне да се получава сироп. Бъркайте непрекъснато, а след като свалите от котлона оставете да изстине добре.

В дълбок съд разбиваме с миксер течния шоколад заедно с маслото и постепенно прибавяме един по един жълтъците. При непрекъснато разбиване се добавя постепенно вече изстиналият сироп.

На голямо парче фолио поставете първия блат, намажете го добре с крема, след което положете втория блат и повторете процедурата до край. Отгоре намажете обилно с крема, като покриете тортата и странично.

Отгоре може да поръсите с кокосови стърготини или шоколадови пръчици. Оставете Гараша да отлежи 2 часа на стайна температура, след което я увийте внимателно с фолио и я оставете в хладилник.

[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 77 гласували
5 34
4 23
3 10
2 9
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (39)

Изпрати
Нина
21.06.2016 23:17
А пудрата захар и какаото къде се слагат
?И блатовете на колко градуса се по колко време?
3
0
Деси Маринова
Шоколадово изкушение.
0
0
Дафинка Керанджиева
Ммммм обичам шоколад
0
0
Daniela
02.05.2015 11:14
a blatovete pechat li se za Tortata :)
6
1
Ели
09.03.2014 16:07
В Торта " Гараш" зная че няма брашно никакво. Блатовете се правят само от разбитите белтъци и орехите
10
7
ели
31.12.2013 14:00
Това нели виентска шоколадова торта а
3
2
торта гараш се прави от месени кори и домашно приготвен крем
2
17
таня
27.02.2014 13:35
не си в час, бъркаш с торта Добуш!
20
4
Жасмин
16.10.2013 17:54
Каква е тази доза течен шоколад две кофички? По колко грама?
8
1
смехуран
14.02.2014 18:13
кво ти пука слагаи две кофички по 5л.
19
0
Калинка Бойнова
10.10.2013 19:03
Слагат се 2 супени лъжици брашно за блатовете
5
3
саманта
11.08.2013 10:22
Каква е тази торта без брашно,то белтъци и захар кат объркаш и опечеш става целувка
3
5

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с