неделя, 7 февруари

Домашна торта Гараш

От ЕфросияМастър Шеф / Автор26/06/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции12-14 парчета
Изпрати Домашна торта Гараш
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо185 062
  • Преглеждания за месеца1128
  • Преглеждания за седмицата1128
  • Коментирана38 пъти
  • Рейтинг4.0 от 5

Необходими Продукти

  • яйца - 10 броя, само белтъци
  • захар - 2 ч.ч.
  • орехи - 3 ч.ч. смлени
  • масло - 250 г
  • течен шоколад - 2 кофички
  • яйца - 5 броя, само жълтъците
  • вода - 1/2 кафяна чаша
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч пудра
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Домашна торта Гараш

Разбийте белтъците, като към тях постепенно се прибавя 1 и 1/2 ч.ч. захар и орехите. Сложете в тортена тавичка фолио, намажете с мазнина и сложете отгоре част от сместа. Тези продукти трябва да са достатъчни за изпичането на 4 блата.

Сложете на котлона водата, останалата захар и какаото, докато заври водата и започне да се получава сироп. Бъркайте непрекъснато, а след като свалите от котлона оставете да изстине добре.

В дълбок съд разбиваме с миксер течния шоколад заедно с маслото и постепенно прибавяме един по един жълтъците. При непрекъснато разбиване се добавя постепенно вече изстиналият сироп.

На голямо парче фолио поставете първия блат, намажете го добре с крема, след което положете втория блат и повторете процедурата до край. Отгоре намажете обилно с крема, като покриете тортата и странично.

Отгоре може да поръсите с кокосови стърготини или шоколадови пръчици. Оставете Гараша да отлежи 2 часа на стайна температура, след което я увийте внимателно с фолио и я оставете в хладилник.

[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.0 от 77 Гласа

Отзиви (38)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
desss16
Деси

2016-01-06, Оценка 5.0 от 5 за Домашна торта Гараш

Шоколадово изкушение.
0
0
Отговор
orbelus
Дафинка Керанджиева

2015-12-19, Оценка 5.0 от 5 за Домашна торта Гараш

Ммммм обичам шоколад
1
1
Отговор
Daniela

2015-05-02, Оценка 5.0 от 5 за Домашна торта Гараш

a blatovete pechat li se za Tortata :)
8
6
Отговор
Ели

2014-03-09, Оценка 5.0 от 5 за Домашна торта Гараш

В Торта " Гараш" зная че няма брашно никакво. Блатовете се правят само от разбитите белтъци и орехите
3
2
Отговор
ели

2013-12-31, Оценка 5.0 от 5 за Домашна торта Гараш

Това нели виентска шоколадова торта а
2
16
Отговор
Ралица Андреева

2013-12-07, Оценка 5.0 от 5 за Домашна торта Гараш

торта гараш се прави от месени кори и домашно приготвен крем
18
4
таняне си в час, бъркаш с торта Добуш!
6
1
Отговор
Жасмин

2013-10-16, Оценка 3.0 от 5 за Домашна торта Гараш

Каква е тази доза течен шоколад две кофички? По колко грама?
4
2
Отговор
Калинка Бойнова

2013-10-10, Оценка 5.0 от 5 за Домашна торта Гараш

Слагат се 2 супени лъжици брашно за блатовете
3
5
Отговор
саманта

2013-08-11, Оценка 3.0 от 5 за Домашна торта Гараш

Каква е тази торта без брашно,то белтъци и захар кат объркаш и опечеш става целувка
6
2
Отговор
Festa

2013-04-19, Оценка 3.0 от 5 за Домашна торта Гараш

Тортата не е лоша,но предпочитам оригинала...Винаги си я правя с оригиналната рецепта.Някъде прочетох коментар че не слагали сметана защото ставала светла...Ами ако се сложи едно към едно сметана и черен шоколад както трябва да е,няма да стане светла,когато сметаната заври се слага начупеният шоколад и се бърка докато стане на крем....
0
0
МарияА може ли да споделите оригиналната рецепта ?
0
1
КЕМАисках да кажа на Festa рецептата че е оргинала
0
1
КЕМАтова е оргинала браво

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и бърза рецепта за Домашна торта Гараш. Не намерихте това което търсите? Разгледай останалите категории за Домашна торта Гараш. Вкусни рецепти от местната и чужда кухня. Съвети как да приготвим Домашна торта Гараш в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.