Домашна торта Гараш

26/06/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Много са вариантите за приготвяне на торта Гараш, но това е определено една от най-сполучливите ни и харесвани рецепти за"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо240 479
  • Преглеждания за месеца1481
  • Преглеждания за седмицата591
  • Коментирана39 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 10 броя, само белтъци
  • захар - 2 ч.ч.
  • орехи - 3 ч.ч. смлени
  • масло - 250 г
  • течен шоколад - 2 кофички
  • яйца - 5 броя, само жълтъците
  • вода - 1/2 кафяна чаша
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч пудра

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците, като към тях постепенно се прибавя 1 и 1/2 ч.ч. захар и орехите. Сложете в тортена тавичка фолио, намажете с мазнина и сложете отгоре част от сместа. Тези продукти трябва да са достатъчни за изпичането на 4 блата.

Сложете на котлона водата, останалата захар и какаото, докато заври водата и започне да се получава сироп. Бъркайте непрекъснато, а след като свалите от котлона оставете да изстине добре.

В дълбок съд разбиваме с миксер течния шоколад заедно с маслото и постепенно прибавяме един по един жълтъците. При непрекъснато разбиване се добавя постепенно вече изстиналият сироп.

На голямо парче фолио поставете първия блат, намажете го добре с крема, след което положете втория блат и повторете процедурата до край. Отгоре намажете обилно с крема, като покриете тортата и странично.

Отгоре може да поръсите с кокосови стърготини или шоколадови пръчици. Оставете Гараша да отлежи 2 часа на стайна температура, след което я увийте внимателно с фолио и я оставете в хладилник.

подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 35
4 23
3 10
2 9
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (39)

Нина
Нина
21.06.2016 23:17
А пудрата захар и какаото къде се слагат
?И блатовете на колко градуса се по колко време?
15
0
Деси Маринова
Шоколадово изкушение.
0
0
Дафинка Керанджиева
Ммммм обичам шоколад
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти