четвъртък, 26 май

Домашна торта Гараш

26/06/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции12-14 парчета
Изпрати Домашна торта Гараш
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо202 441
  • Преглеждания за месеца7230
  • Преглеждания за седмицата2207
  • Коментирана38 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Продукти

  • яйца - 10 броя, само белтъци
  • захар - 2 ч.ч.
  • орехи - 3 ч.ч. смлени
  • масло - 250 г
  • течен шоколад - 2 кофички
  • яйца - 5 броя, само жълтъците
  • вода - 1/2 кафяна чаша
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч пудра
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Домашна торта Гараш

Разбийте белтъците, като към тях постепенно се прибавя 1 и 1/2 ч.ч. захар и орехите. Сложете в тортена тавичка фолио, намажете с мазнина и сложете отгоре част от сместа. Тези продукти трябва да са достатъчни за изпичането на 4 блата.

Сложете на котлона водата, останалата захар и какаото, докато заври водата и започне да се получава сироп. Бъркайте непрекъснато, а след като свалите от котлона оставете да изстине добре.

В дълбок съд разбиваме с миксер течния шоколад заедно с маслото и постепенно прибавяме един по един жълтъците. При непрекъснато разбиване се добавя постепенно вече изстиналият сироп.

На голямо парче фолио поставете първия блат, намажете го добре с крема, след което положете втория блат и повторете процедурата до край. Отгоре намажете обилно с крема, като покриете тортата и странично.

Отгоре може да поръсите с кокосови стърготини или шоколадови пръчици. Оставете Гараша да отлежи 2 часа на стайна температура, след което я увийте внимателно с фолио и я оставете в хладилник.

[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 77 гласували
5 34
4 23
3 10
2 9
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (38)

Изпрати
Деси
06.01.2016 11:35
Шоколадово изкушение.
0
0
Ммммм обичам шоколад
0
0
Daniela
02.05.2015 11:14
a blatovete pechat li se za Tortata :)
2
1
Ели
09.03.2014 16:07
В Торта " Гараш" зная че няма брашно никакво. Блатовете се правят само от разбитите белтъци и орехите
9
6
ели
31.12.2013 14:00
Това нели виентска шоколадова торта а
3
2
торта гараш се прави от месени кори и домашно приготвен крем
таня
27.02.2014 13:35
не си в час, бъркаш с торта Добуш!
20
4
2
17
Жасмин
16.10.2013 17:54
Каква е тази доза течен шоколад две кофички? По колко грама?
6
1
Калинка Бойнова
10.10.2013 19:03
Слагат се 2 супени лъжици брашно за блатовете
5
2
саманта
11.08.2013 10:22
Каква е тази торта без брашно,то белтъци и захар кат объркаш и опечеш става целувка
3
5
Festa
19.04.2013 23:52
Тортата не е лоша,но предпочитам оригинала...Винаги си я правя с оригиналната рецепта.Някъде прочетох коментар че не слагали сметана защото ставала светла...Ами ако се сложи едно към едно сметана и черен шоколад както трябва да е,няма да стане светла,когато сметаната заври се слага начупеният шоколад и се бърка докато стане на крем....
Мария
24.01.2016 14:56
А може ли да споделите оригиналната рецепта ?
0
0
КЕМА
06.03.2015 00:57
исках да кажа на Festa рецептата че е оргинала
0
1
КЕМА
06.03.2015 00:51
това е оргинала браво
0
1
6
2

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и бърза рецепта за Домашна торта Гараш. Не намерихте това което търсите? Разгледай останалите категории за Домашна торта Гараш. Вкусни рецепти от местната и чужда кухня. Съвети как да приготвим Домашна торта Гараш в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.