Пай с касис

12/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто – 500 г
  • касис – 1 кг
  • захар – 250 г
  • сметана – 200 г
  • пудра захар – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една чаша вода се кипва със захарта и се вари на бавен огън 12 минути. Касисът се почиства и се слага в тенджерка или купа. Залива се със захарния сироп.

Тестото се разточва и се разделя на две части. Едната част от тестото се слага в тава, напръскана със студена вода. Върху тестото се слага касисът заедно със сиропа. Покрива се с останалото тесто.

В центъра се прави дупка с размера на голяма монета, за да излиза парата. Пече се 20-25 минути на 200 градуса. Сметаната се разбива с пудрата захар и паят се сервира с бита сметана.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар