Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бърза торта с настърган шоколад

Бърза торта с настърган шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Бърза торта с настърган шоколад1 / 2
14/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • сметана - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • шоколад - 3 с.л. (настърган)
  • какао - 2 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разрязва на три части. Всяка се разточва леко. Пекат се на 200 градуса до златисто в тава, напръскана със студена вода.

Преди да се сложат във фурната, се набождат на няколко места с вилица. Вадят се от фурната и се оставят да се охладят.

Приготвя се крем, като пудрата захар се смесва със сметаната до пухкав крем. Добавя се ванилията и настърганият шоколад и се разбърква.

С този крем се мажат блатовете. Отгоре тортата се намазва с крем и се поръсва с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: