Тарт Татен с ябълки, круши и бутер тесто

16/09/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
"Името на тази рецепта прилича на скоропоговорка, нали? И докато вие се опитвате да го изговорите бързо, ние ще си отрежем второ парче "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 994
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

От бутер тестото, предварително размразено и леко разточено, се изрязва кора с формата на тавата. Ябълките и крушите се режат на четвъртинки, без да се белят, и се почистват от семките и дръжките.

Маслото се разтопява в тавата, като се добавя захарта. Топи се до тъмен карамел на слаб огън при непрекъснато разбъркване. Добавя се ромът и медът, всичко се разбърква.

Четвъртинките плодове се редят в карамела. Загряват се половин минута на котлона и се слагат във фурната на 180 градуса за 15 минути, като се покриват с фолио или хартия за печене, за да не изгорят.

Вадят се, покриват се с тестото, и се пече до златисто на 200 градуса. Тавата се вади и се обръща върху голяма чиния. Оставя се за 5 минути и тавата се вдига внимателно.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар