Телешко с праскови и червени чушки

29/06/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 466
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 450 грама телешки шол
  • соев сос - 2 с л
  • олио - 3 с л
  • червени чушки - 2 броя, нарязани на парчета
  • доматено пюре - 300 мл
  • лук - 1 връзка зелен, нарязан на парчета
  • джинджифил - 1 1 /2 ситно настърган
  • царевично брашно - 3/4 ч л
  • праскови - 2 големи, обелени и нарязани на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на средно големи кубчета. В купа се налива соевият сос и се изсипва телешкото месо, за да се овкуси.

Загрейте в тиган 2 ч. л. олио на среден огън. Сложете нарязаните чушки и ги пържете, като често разбърквате, докато не станат хрупкави.

Извадете чушките и в същия тиган добавете 1 ч. л. олио, в който да запържете зеленият лук.

Извадете лука и го сложете при чушките.

В малка купа смесете джинджифилът и царевичното брашно с малко олио.

В същия тиган добавете останалата 1 с. л. олио, изсипете половината от месото и запържете до готовност, след което добавете при зеленчуците.

Запържете и останалата част от месото и добавете зеленчуците, както и първата доза от запърженото месо.

Нарежете прасковите, които е добре да са твърди, не презрели.

Изсипете доматеното пюре при месото, както и прасковите и варете, докато течността не почне да се сгъстява и да кипне.
подобни рецепти тук

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар