Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Празнична питка

Празнична питка

ioanaioana
Новак
53427472
Празнична питка1 / 2
18/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12 парчета
"За най-хубавият празник, най-хубавата пита - така вярваме, че трябва да се отбележи"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг.
  • мая - 1 кубче прясна
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 - 2 с.л.
  • вода - 1 купичка
  • сусам
  • мак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в съд за месене, след това разтваряме водата с маята и добавяме към брашното.

Слагаме захарта, солта и олио и месим до получаване на тесто. От него оформяме кръг в средата на питата като слънце, а от останалото тесто се оформят охлюви, които се нареждат около кръга.

Поръсваме със сусам и мак. Мажем с олио и слагаме да втаса за 35 мин. в предварително загрята фурна. Като втаса достатъчно, се слага да се пече за 30 мин. на 180 °C

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радостина
Радостина
Тази рецепта е много объркана!!!! Как очаквате да стане тесто само с една купичка вода?!
20.12.2014 15:04