Свинско с ананас

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Свинско с ананас1 / 2
20/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • олио - 30 мл царевично
  • свинско месо - 900 г обезкостена свинска плешка или бут
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 голяма червена
  • люти чушки - 1 бр. халапеньо
  • ананас - 450 г пресни парченца
  • мента - 8 листа + стръкче за гарниране
  • бульон - 250 мл пилешки
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в голям тиган и сотирайте късчетата свинско, докато получи приятен загар.

Прехвърлете месото в подходяща тавичка за печене. В тигана добавете ситно нарязаните лук, червена чушка и люта чушка.

Сотирайте и тях, докато лукът стане прозрачен, и добавете кубчетата ананас. Разбъркайте добре. Добавете ментовите листа и бульона, покрийте и гответе до пълното омекване на месото - за около 2 часа или по-малко.

Свинското с ананас се гарнира с ориз и украса от мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: