Орехова торта с карамел

20/09/2014
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Търкулнала се тортата и си намерила карамел Ще хапнете едно праче, нали?"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 886
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с пудрата захар, докато се получи пухкав крем и побелеят. Добавете брашното, пресято с бакпулвера, смлените орехи и внимателно объркайте. Сипете сместа в намаслена форма за торта и изпечете в умерено загряна фурна.

В тиган сложете кристалната захар, залейте с 1 к.ч. вода и карамелизирайте на котлона. След като карамелът се получи, добавете още една чаша вряща вода и бъркайте непрекъснато, докато карамелът се разтвори във водата и веднага снемете от котлона.

Обърнете охладения орехов блат върху дълбока чиния. Бавно заливайте от горещия карамел равномерно по тортата. Карамелът, който се стича около блата също излейте отгоре, докато тортата се напои добре.

Обърнете сиропираната орехова торта в друга чиния за сервиране. Разбийте белтъка с пудрата захар и малко лимонов сок и направете украса върху тортата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

криса
криса
14.03.2015 17:28
по-скоро това ще е сладкишче с карамел продуктите са в малки количества
0
0
мария
мария
16.02.2015 19:36
как с една супена лъжица се прави торта.защо пишете такива глупости.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв