Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от леща по манастирски

Салата от леща по манастирски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Салата от леща по манастирски1 / 2
24/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 400 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер - 10 зърна
  • зехтин - 40 мл
  • оцет - 30 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата и я оставете в съд със студена вода да престои 10 часа. След това я прецедете, прехвърлете в тенджера и варете на слаб огън до омекване.

След отцеждането я разпределете в 4 чинии, посолете, поръсете със смления черен пипер, зехтина, магданоза и накрая добавете счукания и смесен с оцета чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: