Домашна лютеница

28/09/2014
Рени
отРениНовак
"Чудно нещо е животът! Като малки помагахме на бабите си при приготвяне на домашна лютеница, а днес самите ние я пълним в буркани!"
Приготвяне90 мин.
Готвене120 мин.
Общо210 мин.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 776
  • Преглеждания за месеца760
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките и ги бланширайте за 3 минути във вряла вода. Веднага след това ги охладете със студена вода и ги смелете на месомелачка.

Настържете доматите на едро ренде. Сварете картофите, обелете и също ги смелете в машинка. Бланширайте морковите за 4 минути, охладете и ги смелете. Запържете ги много леко. Смелете лука и също го запържете. Чесънът и магданозът се нарязват на ситно.

Сложете в подходяща тава смлените домати и варете, докато обемът им стане 1/3 от първоначалния. Прибавете всички останали зеленчуци и подправките. Разбъркайте добре сместа, загрейте до кипване и свалете от огъня.

Напълнете горещата лютеница в буркани и стерилизирайте за 40 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар