Пържен свински език

29/09/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 915
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • език - 2 - 3 бр. свински
  • корени - за супа (пащърнак, морков, магданозени корени)
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 2 зрънца
  • яйца - 1 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • оцет
  • магданоз
  • мазнина
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре свинските езици и ги сложете да се варят с корените за супа, нарязани дребно, дафиновия лист, зърна черен пипер и бахар.

Към края добавете виното и доварете.

Сварените езици обелете. Нарежете ги на филийки.

Скълцайте главата лук и я разбъркайте със ситно нарязан магданоз, черен пипер.

Потапяйте езика в тази смес, разбито яйце и пържете до готовност.

Поднесете пържения свински език с лимонови резенчета.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар