Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци на фурна

30/09/2014
Вероникаот ВероникаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 801
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • червен лук - 1 бр. голяма глава
  • зеленчуци - 400 г микс моркови и грах
  • чушки - 2 бр. червени или оранжеви
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват (като във водата се добавя сол). Лукът и чушките се нарязват на ситно и се задушават.

Към тях се добавя миксът от морковите и грах и се изсипва половината от бульона, в който са се варили бутчетата.

Когато бульона се поеме от зеленчуците, се прибавя и оризът, подправен със сол. След като оризът поомекне, се изсипва в тава. Подреждат се отгоре пилешките бутчета, поливат се с малко олио и се поръсват с щипка червен пипер и същото количество чубрица.

Между тях се подреждат нарязани на шайби домати и се поръсват с малко сол. Изсипва се останалата част от бульона и се посолява. Ястието се пече в предварително загрята фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мариела Христова
Направих ястието по ваша рецепта като отгоре поръсих и с пресен магданоз.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв