Принцеси с пикантна кайма

02/07/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Може и да не са от благороднически произход, но няма да им устоите - принцеси с пикантна кайма "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 797
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • хляб - няколко филийки бял
  • кайма - 300 - 400 грама
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • чили - на прах
  • индийско орехче
  • магданоз - 1 - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте каймата със сол, черен пипер, чилито на прах и индийското орехче с количествата подправки по ваш вкус.

Все пак внимавайте да не прекалите с чилито и орехчето, защото ароматът и вкуса им са остри и малко от тези подправки са достатъчни.

Нарежете хляба на средно дебели филийки и ги намажете със сместа от пикантна кайма.

Нарежете лука на кръгчета, разделете отделните пластове и наредете на око върху принцесите. Накълцайте магданоза на ситно и поръсете.

Печете до лек загар.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
14.02.2018 14:48
Принцесите станаха хубави, но сложете кръгчетата лук най-накрая, когато са вече почти изпечени и готови, защото иначе ще изгори напълно.
1
0
zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
14.02.2018 14:50
Същото се отнася и за магданоза... а още по-добре е да го поръсите върху вече изпечените принцеси, точно преди да ги сервирате.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв