Овнешка шкембе чорба

30/09/2014
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 790
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Добре почистеното шкембе сложете да се вари с достатъчно количество вода, карамфила, дафиновите листа, бахара в тенджера под налягане.

Свареното шкембе извадете и го нарежете на ивици. Прецедете бульона.

Загрейте маслото и направете запръжка със ситно нарязания лук, като бъркате непрекъснато. Добавете брашното, а след това и червения пипер, като разбърквате отново.

Разредете запръжката с бульона и оставете да ври. Прибавете нарязаното шкембе. Накрая добавете скълцан магданоз и застройте внимателно с разбитите яйца, лимонов сок и оцет.

Поднесете с лют червен пипер и смесени чесън и оцет.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар