Парени патладжани

06/10/2014
от ВениНовак
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 691
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 5 кг
  • олио - 500 мл
  • винен оцет - 750 мл
  • чесън - 2 глави
  • черен пипер - 1/2 пакетче
  • захар - 200 г
  • дафинов лист - 10 бр.
  • магданоз - или целина
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете олиото, оцета и захарта да кипнат. Нарежете патладжаните на резени. Пускайте резените в саламурата да врят 10 минути.

Изваждайте патладжаните настрана и когато са готови всички ги оставете да престоят между 7 и 8 часа.

В подходящ съд сложете нарязаните магданоз, чесън, пипер, дафинови листа и сол. Разбъркайте всичко много добре и сипете вътре патладжаните.

Отново разбъркайте и разпределете сместа в буркани. Запечатайте с капачки и стерилизирайте 5-6 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар