Имамбаялдъ в буркани

02/10/2014
Деница
отДеницаНовак
Приготвяне120 мин.
Готвене180 мин.
Общо300 мин.
Порции14 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 919
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги обелете. Нарежете ги по дължина на правилни резени, посолете ги и ги оставете в наклонен съд, за да се отцедят.

След около час ги измийте, подсушете и запържете до златисто във врящо олио. Оставете ги да изстинат. Нарежете лука на кръгчета. Изпържете и него до златисто, оставете да се охлади. Обелете доматите и ги настържете на едро ренде.

Обелете чесъна, нарежете на ситно магданоза. Сипете олио в тавичка и изсипете настърганите домати. Пържете, докато обемът им намалее наполовина. Тогава добавете солта и изпържения лук. Пържете още около 15 минути и най-накрая прибавете магданоза.

Във всеки буркан слагайте по няколко скилидки чесън и малко сос, след това патладжани и редувайте така до напълване на бурканите. Запечатайте и стерилизирайте 60 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар