Тракийска лютеница

04/10/2014
Ганка
отГанкаНовак
Приготвяне150 мин.
Готвене120 мин.
Общо270 мин.
Порции20 бурканчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 291
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семената, след което ги бланширайте за 2 минути в подсолена вряща вода. Охладете и ги смелете на машинка за месо. Обелете доматите и ги настържете на ренде. Смелете зелените домати.

Настържете морковите, бланширайте ги за 3 минути във вряща вода, охладете и ги смелете. Картофите и карфиолът също се сваряват и смилат. Магданозът и целината се нарязват на ситно.

Сипете в тава настърганите червени домати и ги сгъстете при непрекъснато бъркане, докато остане 1/3 от първоначалния им обем. Прибавете смлените зелени домати, чушките, картофите, карфиола, морковите и олиото, магданоза, целината, захарта, солта и лютите чушки.

Разбъркайте сместа много добре, загрейте до кипене и свалете от огъня. Напълнете горещата лютеница в буркани и запечатайте с капачки. Стерилизирайте 50 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!