Шоколадов крем с ром

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Шоколадов крем с ром1 / 2
02/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Колкото и упражнения и диети да спазвате, душата винаги ще иска да я награждавате от време на време с този ароматен крем"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • какао - 2 с.л.
  • желатин - 4 с.л.
  • бадеми - 50 г
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците със захарта, докато се получи пухкав крем.

Разредете при непрекъснато бъркане с млякото, от което трябва да отделите малка част за разреждане на какаото. След това добавете и разтвореното какао и сложете съда на котлона. Бъркайте, докато кремът се сгъсти, а към края добавете и рома постепенно.

Предварително накиснатия във вода желатин разтопете в крема. Бъркайте крема, докато се поохлади. Разбийте белтъците на пухкав сняг и внимателно ги смесете към вече изстиналия крем, добавете и бадемите.

Сипете крема в специална голяма форма или в персонални малки формички. Оставете да се желира в хладилника. При поднасяне се обръща в чиния, като се украсява и със сметана по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: