Консервирани печурки

03/10/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции2 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 292
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • печурки - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете пънчетата на почистените гъби и във всяка вдлъбнатина поставете по малко олио и сол. Наредете ги в тава и ги сложете в умерена фурна, докато поомекнат.

Щом гъбите пуснат сок, веднага ги извадете. Оставете ги да изстинат и след това ги наредете в буркани, като между тях ръсите по малко магданоз. По средата на буркана сложете по 1 резен лимон, почистен от семките и обелен.

Залейте гъбите с охладена марината, приготвена от солта, водата, оцета, сока от гъбите, бахара, черния пипер и дафиновия лист. Най-отгоре налейте по 1 пръст олио. Завържете бурканите с пергаментова хартия и съхранявайте в хладилник.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар