Консервирани печурки

03/10/2014
Лиза
отЛизаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции2 буркана
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 538
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете пънчетата на почистените гъби и във всяка вдлъбнатина поставете по малко олио и сол. Наредете ги в тава и ги сложете в умерена фурна, докато поомекнат.

Щом гъбите пуснат сок, веднага ги извадете. Оставете ги да изстинат и след това ги наредете в буркани, като между тях ръсите по малко магданоз. По средата на буркана сложете по 1 резен лимон, почистен от семките и обелен.

Залейте гъбите с охладена марината, приготвена от солта, водата, оцета, сока от гъбите, бахара, черния пипер и дафиновия лист. Най-отгоре налейте по 1 пръст олио. Завържете бурканите с пергаментова хартия и съхранявайте в хладилник.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар