Зелен фасул с доматен сос

05/10/2014
Чочо
отЧочоНовак
Приготвяне120 мин.
Готвене120 мин.
Общо240 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо702
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от връхчетата зеления фасул и го нарежете на парченца. Бланширайте го за 3-4 минути във вряща вода. Охладете със студена вода.

Обелете доматите и ги настържете на едро ренде. Нарежете лука на филийки и леко го запържете до омекване и получаване на златист цвят.

Морковите и корените магданоз се измиват, почистват и нарязват на колелца. Запържете в олио до омекване и оставете да охладят. Нарежете листата магданоз на ситно. Настърганите домати се слагат в дълбока тава на огъня.

Бъркайте непрекъснато, а след 10-15 минути прибавете запържените моркови, корени магданоз и лук. След още няколко минути добавете зеления фасул, оцета, солта и захарта. Щом сместа кипнете, пуснете вътре магданоза.

Във всеки буркан слагайте по 1/2 дафинов лист, 3-4 зърна пипер, след което пълнете с горещата смес. Затворете бурканите и стерилизирайте 40 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар