Македонска лютеница

05/10/2014
от Петя ВълеваНовак
"Дали македонската лютеница трябва задължително да се поднесе с македонска наденица или можем да си я хапнем просто върху филийка?"
Приготвяне90 мин.
Готвене80 мин.
Общо170 мин.
Порции15 бурканчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 257
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 4 кг
  • чушки - 3 кг червени
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 100 мл
  • дафинов лист - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • бахар - 20 зърна счукан
  • олио - 250 мл
  • захар - 150 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете чушките. Обелете доматите. Нарежете чушките и доматите на парчета. Изсипете ги в подходящ съд и сложете на огъня. След като сместа заври, добавете солта, оцета, захарта и олиото.

След 10-тина минути сипете счукания черен пипер и дафиновите листа. Варете до изпаряване на водата. Тогава прибавете нарязаните копър и магданоз, нарязаните скилидки чесън и бахара.

Продължавайте да варите на слаб огън, като непрекъснато разбърквате. След като свалите от огъня и охладите лютеницата, насипете я в буркани, запечатайте и стерилизирайте 25 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар