Македонска лютеница

05/10/2014
Петя Вълева
отПетя ВълеваНовак
"Дали македонската лютеница трябва задължително да се поднесе с македонска наденица или можем да си я хапнем просто върху филийка?"
Приготвяне90 мин.
Готвене80 мин.
Общо170 мин.
Порции15 бурканчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 203
  • Преглеждания за месеца1884
  • Преглеждания за седмицата285
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете чушките. Обелете доматите. Нарежете чушките и доматите на парчета. Изсипете ги в подходящ съд и сложете на огъня. След като сместа заври, добавете солта, оцета, захарта и олиото.

След 10-тина минути сипете счукания черен пипер и дафиновите листа. Варете до изпаряване на водата. Тогава прибавете нарязаните копър и магданоз, нарязаните скилидки чесън и бахара.

Продължавайте да варите на слаб огън, като непрекъснато разбърквате. След като свалите от огъня и охладите лютеницата, насипете я в буркани, запечатайте и стерилизирайте 25 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар